Testrit KTM 790 Adventure ( 95pk 88nm ) van onze motorvriend Ronald!

Testrit KTM 790 Adventure ( 95pk 88nm ) van onze motorvriend Ronald!

Testverslag KTM 790 Adventure (95pk 88nm)

Normaal rijd ik ongeveer een uurtje rond met de prachtige occasions van Ros Motoren en schrijf aan de hand daarvan een verslagje maar in dit geval zitten er vele uren meer in aangezien het mijn eigen motor is geweest.

Ik heb de KTM destijds nieuw aangeschaft dus elke kilometer is er ook door mij zelf opgezet. De Adventure is alleen gebruikt voor recreatieve ritten en heeft zelfs 2x een rit naar Italië mogen ervaren. Offroad paden heeft hij zelden gezien, wat hij wel had aangekund want door het lage totaalgewicht is hij heel erg handelbaar en zelfs met de koffers volgepakt is het totaalgewicht nog niet extreem hoog aangezien hij 189 droog weegt. Ik heb wel de nodige aanpassingen gedaan, een hogere ruit om nog beter uit de wind te zitten, een comfort zadel dat verwarmbaar is en waarop het langer uit te houden is, vering aangepast voor strakker rijgedrag enz.

Ook is de KTM zeer spaarzaam met brandstof, 1 op 25 is meer regel dan uitzondering en dat maakt de actieradius lekker ruim aangezien er 20 liter in de vreemd gevormde tank kan. Deze laaghangende tank heeft zeker een functie, het maakt langzaam manoeuvreren erg makkelijk en je voeten zitten ook wat uit de rijwind.

Voor een motor met zo'n groot voorwiel (21 inch) stuurt hij ook nog best makkelijk maar het zal nooit een supersport worden uiteraard. Wel is hij echt op alle terreinen thuis zowel stad snelweg en binnendoor wegen, alles kan hij eigenlijk makkelijk aan.

Het vermogen is prima, zeker voor dit type motor. De paralleltwin pakt onderin goed op en wil ook best nog wel in toeren door trekken. Het liefst wordt hij verwend met euro98 benzine, daar loopt ie het lekkerst op.

Het zadel kun je verstellen in 2 standen (830 en 850mm), zelf prefereerde ik de hogere stand aangezien je dan ook redelijke beenruimte overhoud. Ergonomisch zit hij perfect in elkaar om het hele dagen zonder klachten vol te kunnen houden. Zeker niet onbelangrijk voor een reismotor.

Ook de kofferset is erg handig en kan bediend worden met de voertuigsleutel.

Ik ben zeker niet gevallen voor de looks van de Adventure maar na een proefrit was ik overtuigd van de rijeigenschappen en ben hem ook optisch in de loop van de tijd gaan waarderen.

Als je in de markt bent voor een Adventure die niet te extreem is en die je voor veel verschillende ritten kunt inzetten kijk eens naar deze en laat je overtuigen door de rijeigenschappen die bij elke rit een glimlach op je gezicht laat toveren.

Testrit KTM 790 Adventure ( 95pk 88nm ) van onze motorvriend Ronald!