Testrit Triumph Tiger 900 Rally mdj. 2020 van onze motorvriend Ronald!

Testrit Triumph Tiger 900 Rally mdj. 2020 van onze motorvriend Ronald!

Motorvriend Ronald reed de Triumph Tiger 900 Rally mdj. 2020

Lees hier zijn ervaringen:

Gereden bij Ros Motoren, de Triumph Tiger 900 Rally (95pk 87nm).

Er zijn offroad gerelateerde motoren waarbij het haast zonde is om ze daarvoor te gebruiken. Niet omdat ze het niet kunnen maar omdat het zonde zou zijn als ze zouden beschadigen zo gelikt dat ze er uit zien. Zoals deze moderne versie van de Tiger familie die qua afwerking echt een dikke tien verdiend.

Het blok is licht aangepast, meet nu 888cc en heeft een heel aangenaam karakter gekregen. Waar de oude 800 3-cilinder nog wel eens wat tam aanvoelde onderin het toerengebied, heeft deze een prettig trillingkje ala 2-cilinder en dat maakt hem wat levendiger. Onderin en in het middengebied is dat zeker een pluspunt waar je de Rally het meest in zult gebruiken.

Het nieuwe display is erg groot en lijkt wel op een tablet. Er staat heel veel informatie op ( je zou er haast op kunnen Netflixen) maar maakt het aflezen van het toerengebied wat lastiger. Gelukkig kun je uit verschillende lay-outs kiezen naar ieders smaak. Ook zijn er uiteraard verschillende rijmodi voor elke weg omstandigheden te kiezen.

Als je naar de remmen kijkt verwacht je dat ze enorm agressief zijn zo dik zijn ze en zouden menig sportmotor niet misstaan. Ze grijpen echter juist heel mooi aan en passen perfect bij het karakter van deze bike, goed gedaan Triumph.

De veerwegen zijn ook volledig instelbaar zodat je de setting goed aan kan passen aan de meegenomen belading in de praktische robuuste bijgeleverde kofferset.

Eenmaal op de motor valt me op dat de Rally heel lekker comfortabel aanvoelt alsof ie gebouwd is voor het langere tourwerk. Dat je er dan ook offroad paden mee kan bedwingen is mooi meegenomen. Het zadel is smal en je kunt makkelijk met je voeten bij de grond. Ook het zwaartepunt van het blok ligt vrij laag om makkelijk te manoeuvreren. Echter voor het steverige stuurwerk kan je beter de GT versie kiezen daar is deze Rally minder voor bedoelt.

Conclusie: als veelzijdige motor is deze Tiger 900 Rally meer dan geslaagd

Testrit Triumph Tiger 900 Rally mdj. 2020 van onze motorvriend Ronald!