Mijn bevindingen van de Triumph Trophy SE ABS (135pk 120 nm)!

Mijn bevindingen van de Triumph Trophy SE ABS (135pk 120 nm)!

Mijn bevindingen van de Triumph Trophy SE ABS ( 135pk 120 nm )!

Deze Triumph is het Britse antwoord op de beroemde BMW RT 1200, waar ikzelf aardig wat kilometers mee heb afgelegd. Nu ben ik zelf toch wel fan van tourmotoren, de mensen die mijn stukjes gelezen hebben weten dat ik ook jaren Yamaha FJR 1300 heb gereden.
Momenteel rijd ik een BMW K1600gt, dus ik ben benieuwd wat deze Engelse gigant mij laat ervaren.

Nou, in eerste instantie voelt hij niet groot aan als ik van mijn eigen fiets afstap en zit hij gelijk heerlijk comfortabel als in een luxe zetel. De elektronische vering staat ingesteld voor 1 persoon, in de comfortstand en die laat ik gemakshalve de hele testrit zo staan. Voor de rest zit er een zee van knoppen op die ik met rust laat want ik concentreer me alleen op de rijeigenschappen.

De 3- cilinder is een uitstekende keus voor deze toch wel lichtvoetige kolos, trekkracht is al snel voorhanden maar ook tot aan de rode streep blijft hij prima versneĺlen. Het geheel loopt trillingsvrij en het blok heeft een speels karakter.
De stuureigenschappen zijn prima in orde, het cliché is hier ook weer waar, naarmate je rolt vallen er gevoelsmatig tientallen kilo's vanaf van de ruim 300 kilo die de Brit weegt. Laat je daar niet door afschrikken, de Trophy rijdt heel erg makkelijk. Ook wel omdat de motor is voorzien van goed sturende Dunlop Roadsmart 3's.

Windbescherming voor het gehele lichaam is erg goed, de kuip doet uitstekend zijn werk. Het ruitje is elektronisch verstelbaar. Optionele handvatverwarming is ook aanwezig. De elektronische vering is echt een aanwinst op deze fiets, vooral als je regelmatig met passagier of bagage rijdt.

Ik rijd de motor vandaag zonder de toegevoegde garderobekasten, wil je die echter op de foto zien, kijk dan even op de site van Ros Motoren naar de advertentie.

Conclusie; Deze zeer rijkelijk uitgeruste tourbuffel met maagdelijke kilometerstand geeft een hele goede indruk af en is zonder meer geslaagd als zeer breed inzetbaar vervoersmiddel.

Mijn bevindingen van de Triumph Trophy SE ABS (135pk 120 nm)!