Testrit Aprillia Tuono V4 (175pk 121nm) van onze motorvriend Ronald!

Testrit Aprillia Tuono V4 (175pk 121nm) van onze motorvriend Ronald!

Testrit Aprillia Tuono V4 (175pk 121nm ).

Vandaag was ik weer eens bij Ros Motoren aanbeland en Ronnie kwam net terug van een ritje op deze Tuono. Deze moet jij eens proberen, zei hij en was vol lof over dit Italiaanse racemonster, dus ik hoefde niet lang na te denken om in het zadel te stappen.

Eenmaal onderweg op deze woeste naked valt gelijk op dat alles wel heel makkelijk gaat. De mapping stond op de racestand en voor straatgebruik is die redelijk agressief. Alleen bij de kleine rotondes had ik wat last van een nerveuze gasreactie maar voor de rest ging het eigenlijk prima.

Wat loopt zo'n V4 eigenlijk mooi, rustig aan laveer ik hem door de bebouwde kom heen en eenmaal daar buiten kan je moeiteloos met een klein streepje gas al het verkeer inhalen. Als ik eenmaal de oprit van de snelweg opdraai en hem vol in z'n 3de versnelling laat accelereren word ik getrakteerd op een krachtsexplosie wat niet normaal meer is, hij blijft in elk toerengebied lineair versnellen. De uitstekende remmen laten me weer vertragen naar gedoogde snelheden en ook qua geluidsbeleving met deze prachtige Acrapovic demper is het een ware symfonie. De Quickshifter doet zijn werk uitstekend en schakelt alleen op.

De Tuono is ook uitstekend rustig te rijden, voor een naked zit hij best sportief maar het wordt niet gauw vermoeiend. Het liefst wil je telkens genieten van dat prachtige blok wat je elke keer weer die krachtsensatie geeft. Het rijwielgedeelte geeft je overigens al snel vertrouwen en is uitstekend op zijn taak voorbereid. Ook in de spiegels kan je normaal naar achteren kijken.

Het enige nadeel is het overige verkeer wat steeds weer voor je rijdt als je het gas opendraait.

Testrit Aprillia Tuono V4 (175pk 121nm) van onze motorvriend Ronald!