Testrit Kawasaki Z1000 SX 2014 (142pk 111nm) van onze motorvriend Ronald

Testrit Kawasaki Z1000 SX 2014 (142pk 111nm) van onze motorvriend Ronald

Testrit Kawasaki Z1000 SX 2014 (142pk 111nm).

Normaal denk ik bij Kawasaki aan groen maar in dit geval is deze beslist geen grijze muis.

Het is 1 van de weinige sport tour machines die nog bestaan, het segment is met uitsterven bedreigd.

Bij het wegrijden valt de comfortabele sportieve zithouding op en de souplesse die het blok al afgeeft als ik hem naar het tankstation dirigeer.

De Kawa geeft gelijk vertrouwen en best een compacte indruk. De versnellingen liggen best kort op elkaar en de bak schakelt trefzeker.

Eenmaal volgetankt draai ik de snelweg op en merk dat je met de ruit best uit de wind zit, ook kan je hem in verschillende standen zetten. Van de koffers heb ik totaal geen last en dat is bij andere motoren wel een anders, ook staan deze perfect bij het sportieve design van deze fiets.

Als je de bocht instuurt lijkt hij op rails te lopen en mocht je bagage of een passagier bij je hebben kun je de vering makkelijk afstellen door middel van een draaiknop.

Remmen zijn echt top, geven veel feedback en kunnen echt hard ankeren. Het motorblok zelf geeft onderin al genoeg kracht om schakellui te rijden. Als je eenmaal het gas verder opendraait krijg je een soort lineaire versnelling waarbij de motor een prachtige huil afgeeft.

In het stuur ervaar je af en toe wel wat trillingen, bij andere exclusieve merken noemt men dat karakter en dat vond ik zelf niet echt hinderlijk.

Conclusie: Met deze beslist geen grijze muis koop je een motor die 2 werelden verenigt (sport en tour) en daar zeker in geslaagd is. En met net 7000 km op de klok is hij net ingereden.

Testrit Kawasaki Z1000 SX 2014 (142pk 111nm) van onze motorvriend Ronald