Testrit Triumph Tiger Explorer XCX low (137pk 123nm) van onze motorvriend Ronald!

Testrit Triumph Tiger Explorer XCX low (137pk 123nm) van onze motorvriend Ronald!

Testrit Triumph Tiger Explorer XCx low (137pk 123nm).

Vandaag gaan we op pad met de GS killer van Triumph, deze Tiger met een instelbaar zadel, speciaal voor de wat kleinere medemens.

Zelf ben ik 1.80m en de hoogste instelling past mij het beste.

Bij het opstappen voelt de bike imposant aan. Eenmaal onderweg verdwijnen de kilo's weer vanzelf en valt het op hoeveel aandacht Triumph heeft gestoken aan de ergonomie van deze fiets.

Aan alle comfort is werkelijk gedacht, want hij beschikt over vrijwel alles waar de verwende toerrijder tegenwoordig om vraagt. Verwarmde zadels, verwarmde handvatten, cruise controle, en nog veel meer.

Maar het grootste pluspunt is denk ik wel het elektronische veersysteem, want die maakt van deze Tiger echt een betere motorfiets.

Wel is aan te raden om je vooraf in te lezen over de vele instelopties van het dashboard, omdat hij beschikt over een aardige knoppenwinkel.

Het blok is heerlijk krachtig onderin, maar ook als de toerennaald hoger komt, is er genoeg power om vlot door te rijden. Hij lijkt niet heel sterk, omdat hij zijn vermogen rustig opbouwt, maar dat maakt hem ook makkelijk en gecontroleerd te rijden. Dan gaat het nog best hard ook.

De schakelbak voelde eerst wat stroef, maar toen hij op bedrijfstemperatuur was, ging hij al een stuk soepeler.

Ook praktisch is deze motor een aanrader. Hij beschikt over 2 ruime koffers en een topkoffer zal er ook wel voor te vinden zijn.

Conclusie: deze alleskunner is prachtig gebouwd en zal de echte kilometervreter niet gauw teleurstellen. Én het is weer eens wat anders dan een GS.

Testrit Triumph Tiger Explorer XCX low (137pk 123nm) van onze motorvriend Ronald!