Testrit Triumph Tiger sport 2017 (126pk 106nm) van onze motorvriend Ronald!

Testrit Triumph Tiger sport 2017 (126pk 106nm) van onze motorvriend Ronald!

Testrit Triumph Tiger sport 2017 (126pk 106nm)

Vandaag zijn we weer eens op pad met een prachtige Britse motor uit de Tiger familie.

In de showroom spat de prachtige afwerking en de stijlvolle sportieve kleurstelling ervan af, ik verheug me al op de testrit.

In de eerste instantie lijkt het een allroad maar het is toch echt een wegmotor. Het zadel lekker comfortabel en de zit is actief rechtop.

Op deze uitvoering zit alweer een berg elektronica in de zin van verschillende mappings en de standaard cruisecontrol. Het display oogt wat ouderwets maar is prima afleesbaar. Bij dit exemplaar is ook nog de optionele handvatverwarming toegevoegd evenals prachtige mistlampen.

Het 1050 blok is echt een juweeltje, pluspunten zijn de souplesse en de enorme powerband. Ook loopt hij geheel trillingsvrij. Nooit is hij intimiderend maar hij wil zeker graag sportief te werk gaan. Af en toe waan je jezelf op een hoogpotige streetfighter.

De handling is uitstekend zeker met een beetje gang erin. Het ruitje voldoet prima en is te verstellen met de hand, ook zijn ernaast extra windgeleiders geplaatst.

Uitlaatgeluid is bescheiden en past prima bij deze stijlvolle Brit.

Een Quickshifter is helaas niet mogelijk maar door de uitstekend schakelende versnellingsbak eigenlijk niet nodig.

Conclusie: deze Britse allemansvriend is echt breed inzetbaar, hij is misschien moeilijk in een hokje te plaatsen maar misschien is dat zijn charme.

Testrit Triumph Tiger sport 2017 (126pk 106nm) van onze motorvriend Ronald!